Proiectul  Erasmus+  cu  titlul  “Vocational  Inclusion  Step”,  Acțiunea  Cheie  1 Formare  profesională  (VET),  cu  nr.  2017 –  1 –  RO01-  KA102-  036326, a fost  derulat  de  către  Liceul Tehnologic “Voievodul  Gelu” în  perioada 15.06.2017-  14.06.2018. Grupul  țintă este  format din  15 elevi din clasa a XI- a D, IP 3, domeniul Turism și alimentație, calificarea Ospătar (chelner) vânzător în  unități  de  alimentație. 

Un grup de 15 elevi din clasa a XI-a D, ip3, cu calificarea Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație , însoţiţi de dir.prof. Costache Rodica şi prof. Poptelecan Angela, s-au deplasat pentru două săptămâni în localitatea New Derry din Irlanda de Nord. Activitatea de formare şi practică a elevilor noştri a avut loc în perioada noiembrie – decembrie 2017, în diferite locaţii din orăşelul irlandez. Elevii au avut parte de o experienţă de neuitat, fiind pregătiţi de oameni cu experienţă, vorbitori nativi de limba engleză, după un program zilnic bine stabilit. Astfel au avut ocazia să-şi dezvolte aptitudinile în specialitatea de ospătar în  situaţii  reale  şi,  de  asemenea,  să  folosească  limba  engleză  în  conversaţii  zilnice,  în  situaţii  reale neregizate. Ei au fost distribuiţi în echipe de câte doi elevi în locaţii cu specific diferit, respectiv în cafenele, restaurante, fast-food sau baruri. Pentru implicarea şi dăruirea lor, elevii au fost foarte apreciaţi şi mai ales au câştigat pe plan spiritual, reuşind să lege prietenii pentru o viaţă. Cadrele didactice au învăţat  din  această  experienţă  unică,  împărtăşind  din  experienţa  proprie  şi  învăţând  totodată  din experienţa cadrelor din Irlanda de Nord.  

Proiectul eTwinning A Day in a Teen’s Life:

Proiectul a fost accesat de prof. Lazăr Loredana în luna octombrie 2017. Elevii clasei a XI-a B a liceului nostru, au fost implicaţi în proiectul eTwinning A Day in a Teen’s Life (O zi în viaţa unui adolescent). Acest proiect a presupus încărcarea de videoclipuri de 2-3 minute pe Twinspace-ul proiectului, videoclipuri pe diferite teme, pentru o mai bună cunoaştere şi colaborare între adolescenţii din ţările participante: Portugalia, Ungaria, România şi Polonia. Astfel elevii au avut ocazia de a vedea cum se desfăşoară o zi din viaţa unui adolescent, cum se ţin sărbătorile tradiţionale, fiecare ţară  prezentându-şi  videoclipul  în  limba  engleză.  Beneficiile  acestui  proiect  au  fost  în  primul  rând folosirea limbii engleze ca şi limbă de comunicare şi nu în ultimul rând, folosirea tehnologiei pentru realizarea de videoclipuri relevante, potrivite temei pentru luna în curs. Experienţa a fost una unică, elevii beneficiind de experienţa colegilor din alte ţări.

Proiect POSDRU/175/2.1/S/152091 intitulat „Din firma exercițiu în firma reală” in cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Axa Prioritară 2  „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul Major de intervenție 2.1 “Tranziția de la şcoală la viața activă”, Partener 1: Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău. Perioada de implementare a proiectului: 20 martie 2015 – 31 decembrie 2015. S-au constituit 12 firme de exercițiu, grupul țintă fiind format din 60 elevi de la profilul servicii. (de facut rost de poze)